16 Şubat 2015 Pazartesi

GREV


            Çocukluk  günlerimin  anlayamadığım  iki kavramından  biriydi  ‘’Grev’’. SEKA’da  memurdu  babam.  Sık  sık  o  zamanlar  anlayamadığım şekilde  dururdu  Fabrika’nın çalışması. Ben  sitede  azalan  kokudan  anlardım  fabrika’nın çalışmadığını. Fabrika  girişinde  kapıya  asılırdı  ‘’Bu    Yerinde  Grev  Var’’  pankarttı.        

            O  günler  bir  sessiz  olurdu  oyun  alanlarımız.  Anneler  kapıda  bekleyen  babalara  yemek  götürürlerdi. Babası  işçi  olan  arkadaşlarımızın  yüzleri asık olurdu biraz.

            Bakkallar  daha  az  kalabalık olurdu. Sitenin  sokakları daha  ıssız..

            ………………….

            Metal işçileri Çarşamba günü  greve başladı. 10  ilde  22  ayrı  fabrika’da  15.000  işçi  greve  çıktı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko,

            “Metal işçilerinin bugün yaktığı bu çoban ateşi büyüyerek tüm sınıfı, ülkeyi ısıtacak.

            Buradan Türk-İş’e, MESS’e sesleniyorum:

            Türk Metal’in arkasında devlet, hükümet, MESS var. Ama DİSK’in, Birleşik Metal-İş’in ve bu grevin arkasında da işçi sınıfı, emek dostları; emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan insanlar var”

            ……………..

            Metal  sektöründe  bir  işveren  sendikası var.  Tüm  süreci yönetmek istiyor. DİSK’  e  bağlı sendika  ise  çalışanın  hakkını  istiyor.
 

            Son  yıl  bu  kentte/ülkede  çalışan  haklarının  yok  sayıldığı  bir  zaman  dilimidir.DİSK  Metal-İş  Sendikasının  27.Ocak’ta  yayınladığı sonuç bildirgesinde:

            15 bin metal işçisinin grevi 29 Ocak’ta 10 kentte, 22 fabrikada başlıyor. Birleşik Metal İş Sendikamız, işveren örgütü MESS’in dayatmalarına karşı greve gidiyor. Metal işçileri insanca çalışmak, insanca yaşamak ve çocuklarının geleceği için direniyor!

            Bu grev tüm sendikalarımızın, DİSK’in grevidir! MESS’in ve sarı sendikaların masa başında kurdukları oyunu fabrika fabrika bozan bu grev, işçi sınıfının onurudur! İşçi sınıfının kaderinin, işverenlerin iki dudağı arasında olamayacağını gösteren bu onurlu duruş, emeğiyle yaşamaya çalışırken sefalete, ölüme mahkum bırakılmak istenen milyonlara umut olan bir #Direnİşçi çağrısıdır.

            1970’lerde MESS’i dize getiren, sınıf kardeşleriyle beraber DGM’leri ezen metal işçisinin mücadelesi, önümüzdeki günlerde 48’inci yılını dolduracak DİSK’in tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. DİSK Başkanlar Kurulu bugün, bu şanlı tarihin hakkını veren metal işçilerini selamlamaktadır.

            Başkanlar Kurulumuz Birleşik Metal-İş Sendikamızın MESS’e karşı yürüttüğü grevleri, “DİSK GREVLERİ” olarak değerlendirilerek her alanda destek verilmesine karar vermiştir.

            ………

            31.01.2015  günü  Samsun  DİSK  Genel-İş  Sendikasının  Genel  Kurulu  var.  Budapeşte ve  Atina’da  olacağım için  katılamayacağım. Tüm  Emek  dostlarına, bu anlamlı  günlerde  orada  olmalarına  öneririm.

            2015  te  Kazanılacak Büyük Bir Dünya  Var.

            İnsanca yaşanacak bir ülkeye kavuşmak için yaptığımız yürüyüşümüzü tüm engellere, zorluklara rağmen sürdürmemiz, yılmadan yola devam etmemiz  gerekiyor.

            Bütün işçileri, emperyalizme ve faşizme karşı direnenleri selamlıyorum…

            Eşitlik, özgürlük, barış ve adalet dolu bir ülkeyi elbirliğiyle, örgütlü gücümüzle, inancımızla kurabileceğimize inanıyorum..

            Kolay Gelsin..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder