7 Aralık 2010 Salı

ŞAHAN SAĞLIK BAKANI'NA YÜKLENDİ

Şahan Sağlık Bakanı'na yüklendi
15 Ocak 2010 / 13:00  Denge  Gazetesi
Samsun Tabib Odası Başkanı Cem Şahan , Tam Gün Yasa Tasarısı'nı eleştirerek Sağlık Bakanı'na yüklendi.
Hükümetin meclise taşıdığı Tam Gün Yasa Tasarısı ile ilgili bir basın açıklaması yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Cem Şahan, tam gün çalışmaya 'evet' dediklerini ancak hükümetin uygulamaya sokmaya çalıştığı düzenlemenin hekimlerin talepleri doğrultusunda oluşturulmadığını ve karşı olduklarını açıkladı.

KAPIDAN GİRMEDEN PARA ALINIYOR
Şahan şöyle konuştu: "Tam Gün Yasa Tasarısı bugün itibariyle TBMM'de görüşülüyor. 7 yıldır gündemde olan sağlıkta dönüşüm politikasıyla yalnızca nüfus cüzdanının yeterli olacağı söylenerek halka sağlıkta dönüşüm anlatılmıştı. Bugün gelinen noktada hastanelerde 8 lira, özel hastanelerde 15 lira daha kapıdan girmeden katkı payı alınmakta. Sağlık alanında son 6 yılda yapılan tüm gelişmeler kandırma üzerinden gerçek dışı beyanlarla maalesef uluslararası şirketlere sağlık sistemimizi teslim etme üzerine kurulmaktadır"

İSTEDİĞİMİZ YASA BU DEĞİL
Meclis'ten geçecek olan yasanın "tam gün" yasası olmadığını ifade eden Şahan, "TTB, 1975 yılından beri tam güne iş güvenceli, sendikalı, ücretlerin genel bütçeden karşılandığı ve tüm sağlık personelini içeren bir tam güne 'evet' demektedir. Bugün meclisten muhtemelen geçecek yasa tasarısı, Tam Gün Yasası değildir. Tamamen uluslararası şirketlere göre sağlık alanının iş gücü piyasasını tasarlama yasasıdır. Türkiye'de 110 bin tane hekim var, 6 bin tanesi özel muayenesinde hizmet vermekte. Samsun'da bin 922 tane doktor arkadaşımız var ve 75 tane açık muayene sayısı var" dedi.

BAKAN'IN SÖYLEDİKLERİ
DOĞRU DEĞİL
Şahan açıklamasının devamında, "Hepimiz bu yasa ile ilgili hükümetin, Sağlık Bakanı'nın kamuoyuna söylediklerinin doğru olmadığını, gerçeği yansıtmadığını, aldatmaca olduğunu biliyoruz. Tasarı ile ilgili olarak gerçek dışı beyanların en başında kamuoyunu yanıltmak ve hekimleri hedef tahtası haline getirmek için sürekli olarak hekim ücretlerine yönelik yapılan açıklamalar gelmektedir. Kamu Hastane Birliği işletmesi kurulduğunda devletin maaş ödemesi kalkacak, elde edilen gelir ölçüsünde para ödenecek ve şu anda alınan maaşlar hayal olacak" diye konuştu.

Anıl OLFAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder